FONT DEL GALL

Font del Gall

Imatge: 29 d'octubre de 2018
Coordenades: InstaMaps

La font del Gall rep el seu nom de la casa de pagès propera, Can Gall de Baix. Tot i ser un nom derivat d'aquest mas, que pertany al municipi de Castellbell i el Vilar, a la comarca del Bages, la font del Gall pertany a Vacarisses.

És la riera de Sanana, que marca el límit amb els dos termes; Castellbell i el Vilar (Bages) i Vacarisses (Vallès Occidental). Així doncs, la font, amb ubicació a la dreta de la riera, formaria part del terme vacarissenc. 

No obstant, la millor manera d'accedir és des de Castellbell: Agafem el carrer del Gall, a la urbanització Gall-Pigat i el resseguim fins al trencall que volta a l'esquerra. En aquest punt agafarem el carreró que fa baixada, abans dit de la Riera.

A uns 600 metres pel mateix camí, veurem uns salts d'aigua a la nostre esquerra. Vora els salts, arran del camí, les restes d'unes escales, molt trinxades, es deixen intuir. Són les que hem d'agafar fins al peu de riera. Tot vigilant de no caure! 
Un cop a tocar del salt d'aigua, davant, veurem el dipòsit de l'antiga font.

Les primeres feines de neteja han fet ressorgir-la, no obstant això, el nivell de l'aigua ha pujat, i ara queda dins del mateix gorg.  En les imatges de 1986 del llibre Fonts de Vacarisses, Farrés; encara es podia accedir fins a ella. Ara queda dins l'aigua, tal com podeu veure a l'imatge.

Aquesta era una font de dipòssit, amb un tub de ferro, per on rajava l'aigua. El tub sembla rajar, ja que en el moment de la foto, aquest quedava fora del nivell de l'aigua, però es veu una veta d'aigua que regalima minsa i amb molta dificultad.

Comentarios

Entradas populares