FONT DE L'OCELL VIU

Font Ocell Viu


Imatge: 19  novembre de 2018
Coordenades: InstaMaps

Una font que fa honor al seu nom. Preciós degotall d'aigua, que només raja en temps de plugims i amb un abeurador de pedra, molt carismàtic i simpàtic.  

Aquest enclau ens recorda, que tot riu neix d'una font. I eus ací, la font! Un racó que sembla fabricà les seves aigües, que després, regalimen al torrent de la Serra Llarga. 

La baixada fins a la font, pocs 20 metres, està senyalitzada i és tota una experiència. Endinsada en un espai ombrívor i humit, ple de falgueres, que ens acaronen les cames fins a peu de font. Un terreny argilós, característic dels cames roges vacarissencs, ens recorda baixar amb prudència. Prudència de no donar un mal pas i fotre'ns una relliscada de cul.

Un cop a la font, en un dels constants, vers la nostra dreta, dins aquest espai mig balmat, hi ha una font "semi-dipòsit", molt petita. L'accionament devia ser amb un tap. Ara trencada. Pel bo, pots ficar-hi fins i tot la mà, de com està de maltret. 


ROSSINYOL

Canta, petit rossinyol,
lliure de gàbia opressora.

Canta, petit rossinyol,
amic i company de vol de la nit i de la lluna,
del dia i també del sol.

Lola Casas


 

Comentarios

  1. Una font amb encant; és veritat. Només hi ha un problema (almenys per a vosaltres les vacarissanes), la font és dins el terme municipal de Terrassa. Però no passa res; els terrassencs us deixem veure de les seves aigües tants cops com us plagui.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares