Projecte - Apadrina una font

 APADRINA UNA FONT

Projecte d'escola Font de l'Orpina amb L'Associació excursionista i cultural Miscel·lània de Vacarisses i la col·laboració de l'Ajuntament de Vacarisses. 

------------------

Apadrina una font és un projecte comú de l'escola i l'associació, amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Una idea represa dels serveis educatius i de l'aplicació i èxit observat en altres centres, on s'ha impartit com un projecte d'escola molt enriquidor.
 
El projecte consisteix en la participació d'una escola, en aquest cas Escola Font de l'Orpina de Vacarisses, com a prova pilot inicial, on cada classe és l'encarregada o padrina d'una font del terme, durant el seu cicle escolar corresponent.
 
És doncs què, a cicle inicial, són encarregats d'una font, mentre cursen primer i segon; i cicle mitjà mentre cursen tercer i quart.
 
L'apadrinament implica el coneixement i l'estudi de la font, com a element patrimonial dins del seu entorn, la seva història, la recuperació tradicional, l'estudi de l'aigua i la creació d'un quadrat del seu comportament en el temps.
 
Conforma una nova aula de ciències, en aquest cas externa al centre educatiu, però molt lúdica.
 
A nivell pedagògic, els alumnes poden assolir les competències bàsiques curriculars, dins d'una metodologia activa i curiosa.  
 
  •  Inici el projecte:   Curs 2018/2019
  •  Any seguiment:   Curs 2019/2020
______________________________________________________________
 
FONT DE L'ORPINA  - Enllaç al projecte - cicle inicial
FONT DEL CIRERER  - Enllaç al projecte - cicle mitjà
______________________________________________________________ 
 
apadrina una font vacarisses miscelanea
Font de Castellet de dalt o del cirerer

La intenció, com a projecte global que vol esdevenir, és fer-ho extensiu als altres dos centres públics del poble. Escola Pau Casals i Institut de Vacarisses.
Comentarios

Entradas populares