FONT DE LA SALAMANDRA



Font de la Salamandra

Imatge: 5 de juny de 2017
Coordenades: InstaMaps

Per arribar a aquesta font, ens hem de desplaçar per la pista que porta a la masia de Can Vives i arribar als antics camps de vinyes de la finca. És aquí on hem de posar atenció per intentar trobar algun caminet que ens deixi baixar entre les feixes que queden a mà esquerra. 
El pas del temps i l'oblit, han deixat aquesta font sense un camí ben definit per accedir-hi, així que la millor opció és fer un camp a través intentant intuir corriols antics. 

En un sot humit i amb força vegetació, sota una bonica alzina, trobem la Font de la Salamandra. 
El seu dipòsit es va construir tancant la petita balma d'on queia l'aigua del sostre. Per accedir a l'aigua acumulada, trobem una finestra que tanca una vella tapa de ferro sobreposada.

Al costat de l'obertura es veu molt difuminadament el nom i l'any de la construcció: Font de la Salamandra 86. En el llibre "Fonts de Vacarisses" podem veure una fotografia on consta la data sencera: 4-5-86.
El seu autor comenta que aquesta font també era anomenada la Font dels Avellaners, nom que rep pels arbres de proximitat, dels quals, en l'actualitat, no queda cap ni un.
Després de consultar possibles successos que hagin pogut causar la desaparició d'aquesta espècie d'arbre en el lloc en qüestió, la conclusió pot venir derivada a l'apoderament territorial de les alzines i a la sequera  patida en les últimes dècades, ja que és un arbre que necessita un hàbitat humit.
 

A les rodalies de Can Vives, trobem les fonts de Peret Seró i del Llorer.

Salamandra o tritó marbrat, trobat al costat de la font el mateix dia que fem la visita.

Comentarios

  1. Hola,

    La data pintada a la paret fa referència al dia que va la trobar el Josep Maria Farrés mentre feia la recerca inicial de l'inventari de fonts al anys 80, i la va pintar ell mateix. Altres fonts de Vararisses encara conserven també la pintada del Josep Maria.

    La paret del dipòsit de la font déu tenir més de 100 anys.

    Una salutació!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies David. Les teves aportacions són sempre de gran valor!, i saber que, algú ens llegeix, puja la moral!! Una forta abraçada!

      Eliminar

Publicar un comentario

Entradas populares