FONT DE LA SANG

Font sang Fonts Vacarisses Serra
Font de la Sang

Imatge: 28 d'Agost de 2018
Coordenades: InstaMaps

Una font amb un nom curiós. Aquest, segons explica la veu popular del poble, esdevé d'alguna baralla entre dos personatges. En resultat d'aquesta baralladissa en aquest indret, un dels individus va apunyalar l'altre i, de la pintada sanguina que es devia formar, la font va adoptar-ne aquest.
També hi ha en el record d'alguns veïns que expliquen, que algun altre veí proper a la font, havia agafat la "tradició" de tapar la sortida de la font, per tal ningú s'apropés per allà. Així es va iniciar un trànsint aburrit de "tap i destap" d'aquest brollador, al més estil purista del vaticà, d'avant escultures gregues.

La font s'ubica a tocar la riera del Palà, a pocs metres de l'autovia de Terrassa - Manresa (la C-58) i en el mateix vessant de la carretera. 
Una gran balma, molt maca, amb uns degotalls afalguerats, fan la presentació de l'actual esbardissada font.

Balma dels degotalls falgueres

La font està en un dels costats de la balma, sobre una paret contruïda de pedra, que donaria espai a algú hort.  

Dels documents consultats, la font disposava d'una aixeta metàl·lica 1986, posteriorment  substituït per un tub plàstic, i ara la pedra tosca ha anat modelant la seva surgència amb caprici.
Darrera la sortida de l'aigua, hi ha un dipòsit, també trencat. Per una petita escletxa es veu la cisterna. Ara l'aigua fa vida per on vol o pot, en aquest espai. Només un petit llorer a tocar la font, sembla lluitar, per mantenir la seva dignitat.




Comentarios

Entradas populares