FONT DE L'HORT GRAN

Font Hort Gran Vacarisses
Font de l'hort Gran

Imatge: 18 de juny de 2018
Coordenades: InstaMaps

Aquesta bassa i font,  formaven part del conjunt d'emmagatzemament d'aigua que donava reg a l'hort, conegut com a Hort Gran de mas Bovet.

Les pinzellades, del que devia ser aquest espai, és ara una pintura puntillista mig esborrada per l'oblit i el pas del temps. Obrim camí entre esbarzers, romanís i tot tipus de bardissam fins arribar a ella i anem veient perals, pomers, feixes, tots abandonats i mig camuflats entre els alts matolls crescuts.

La font té un preciós naixement, una surgència entre la pedra natural, en una petita cova, que era canalitzada cap a la bassa. Amb un cabal mitjà, però constant, que ara enfangada la canal obrada, ha buscat el seu camí pels laterals de la formigonada construcció.

La Font de l'Hort Gran té una veïna molt propera, la Font de la Teula. Tot i que, hem trobat en alguna obra, que identificava aquesta amb els dos noms, certament aquesta és una i la Font de la Teula és una altre. 

Comentarios

  1. Molt interessant. Fa massa temps que tinc pendent anar-hi!

    Com diu el llibre "Fonts de Vacarisses" del Josep Maria Farrés, jo pensava que només hi havia una única font amb dos noms diferents. Ara tu has demostrat que no és així, que realment hi ha dos naixements d'aigua.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Just a la fusta! El llibre Fonts de Vacarisses del sr. Farrés, així com altres que fem anotació a l'apartat de bibliografia de treball d'aquest blog, són capçalera de recerca per nosaltres. I sí, també ha estat una sorpresa veure que són dues fonts diferents i no una, com feia ressenya el mateix llibre.

      Eliminar

Publicar un comentario

Entradas populares