FONT DE LA REIXA

Font Reixa Vacarisses
Font de la Reixa


Imatge: 5 maig de 2018
Coordenades: InstaMaps


Una altra font ubicada dins la propietat dels terrenys de mas Bovet. Un cop passada la masia, venint des de la urbanització de la Creu de Vacarisses, agafem el camí de l'esquerra. En poc més de 100 metres trobem l'accés, també a l'esquerra. Aquest en un corriol, discret i petit, que fa baixada.  Si no hi ha tasques d'arranjament, el pas queda camuflat entre la bardissa.
 
Un fort cabal d'aigua, desborda per la sortida interior de la mateixa font en aquest moment. En temps més secs, també té aigua i, l'accés cap al seu interior és més apte.  
L'entrada, flanquejat per una reixa -orígen del seu nom- dóna a pensar en l'accés duna mina, amb un interior recobert d'obra i una volta de canó. 
La fondaria del conjunt és,aproximadament,  d'uns 25 metres.  Un interior amb un abeurador a la seva dreta i uns penjadors, encara visibles.
   
Aquesta font formava part del subministrament hidràulic domèstic del mas. L'aigua ara es perd torrent avall, en temps passat, era canalitzada mitjançant una canonada de plom, avui desapareguda

Imatges interior de la font: 27 Octubre de 2019 




L'accés és per la porta de la reixa.
Un cop superat el primer nivell d'aigua que, en moments de plugims, pot arribar a mitja canya de la cama, la resta del passadís és un terra mullat, simplement. 

La formació interior és una construcció de pedra fins a mig fris i voltat a la part alta. El tancament està format per lloses ceràmiques conformant el pas. Aquest espai va reduint la seva alçada i es fa cada cop una mica més estret. Parlem d'una llargada de 15 ó 20 metres.
L'aigua i el temps ha anat patinant, amb gran i encertada bellesa, tot l'espai amb precises espeleotemes de capritxoses formacions.

Al final, el naixement de la font. Simplement encisador i màgic. L'aigua fa festa entre les roques, formant formes surrealistes, crestes de dracs, ullals de dimonis o colades de foc moll, un espai càrstic on l'aigua sembla desafiar les lleis de la gravetat.



Imatge de cortesia, preaccés

Comentarios

Entradas populares