FONT DE L'HOSPICI

Font Hospici Vacarisses
Font de l'Hospici

Imatge: 10 juny 2018
Coordenades: InstaMaps


Molt aprop de la urbanització de Can Serra - Vacarisses-, tenim aquest raconet màgic, que sembla sortit d'un conte de fades i follets. Un espai fresc i realment encisador.

El brollador de la font està endinsada dins d'un petit raconet balmat.

Encara veiem l'indicatiu amb el nom de la font. No sabem en quin moment es devia instal·lar i arranjar, però és el mateix que hem vist a les imatges de 1986, del llibre Fonts de Vacarisses. Josep M. Farrés i Trias, i té certa similitud amb l'indicador de l'anomenada Font de l'Ermità -també dita del Penan- que menciona J. Solà a la seva obra de 1929.

Del bloc de notes, de l'obra Fonts de Vacarisses, hem descobert que la font va patir una esllavissada, l'octubre de 1994, devinguda de les fortes pluges, i que van provocar que la font quedés mig tapada. Ara, manté tota la seva vitalitat i està perfectament cuidada per alguna persona, que de segur se l'estima amb molta tendresa. Podem veure un una roca, les marques de les dates, tal inventari d'arranjaments fins al dia d'avui.

Tauleta i banquetes de pedra.

L'entradeta de la font és una  tauleta amb petits bancs de pedra. Un conjunt que, avui torna a ser-hi, però segons les informacions de 1986, desgraciadament va patir cert vandalisme.

Pd. Alerta als aficionats al GEOCACHING.

Els tres de l'Hospici - Edatmitjanavacarisses 
La carambola de l'Hospici - Runningsupermamis 


  

Comentarios

Entradas populares